MENU Bestel kaarten

Rias Baarda – Zanger

Zijn stemgeluid is uniek. Rias Baarda studeerde in 2005 af aan de Codarts Popacademy in Rotterdam en daarna ging het snel. Hij schittert inmiddels op de grootste podia en festivals (onder meer Lowlands) in Nederland met uiteenlopend repertoire. Baarda geldt echter vooral als een ware specialist op het gebied van Bowie nummers. Als één van de weinige zangers in Nederland is hij in staat om dit oeuvre geloofwaardig en overtuigend voor het voetlicht te brengen. Tijdens de audities voor Het BOWIE concert maakte hij een onuitwisbare indruk. De producenten van het concert zijn er dan ook trots op dat hij op het podium staat. Hij is een veelzijdig en uniek muzikaal talent met een bijzonder eigen karakter dat naadloos aansluit bij Het BOWIE concert.

Rias Baarda

Suzan Seegers – Zangeres

Een sprankelend en authentiek muzikaal talent. Suzan Seegers komt oorspronkelijk uit Limburg en heeft een dijk van een stem. Ze studeerde met glans af op het conservatorium in Tilburg en brak landelijk door in het televisieprogramma ‘Op zoek naar Evita’ waar ze de finale haalde. Ze won een Musicalaward voor haar rol in ‘Urinetown’ en heeft de laatste jaren veel nadruk gelegd op haar solo carrière en eigen materiaal. Daarnaast werkt ze intensief samen met Toneelgroep Maastricht. Seegers kan zowel energiek als ingetogen repertoire aan. Van stevige rock tot ballads, Seegers brengt het met verve voor het voetlicht. Tijdens Het BOWIE concert bewijst ze dat de nummers van de legendarische zanger perfect bij haar stem passen.

Suzan Seegers

John Vooijs – Zanger

De muziekwereld kent geen geheimen voor John Vooijs. Hij schitterde onder meer in musicals als ‘Tarzan’ en ‘Mamma Mia!’ maar zijn talent is veel breder dan musicals alleen. Vooijs was te zien in tal van televisieshows (onder meer ‘The Voice of Holland’, ‘Op zoek naar Joseph’ en ‘Ik hou van Holland’) en gaf concerten met repertoire van o.a. Queen. Zijn stembereik is groot en hij beschikt over een persoonlijkheid die indruk maakt. Hij staat letterlijk zijn mannetje op het podium. Ook internationaal is het muzikale talent van Vooijs niet onopgemerkt gebleven. De laatste jaren trad hij vooral in Duitsland op en vertolkte hij rollen in ‘Ghost’ en ‘Tarzan’. Hij is een liefhebber van het Bowie repertoire en met zijn indrukwekkende stembereik bij uitstek geschikt voor de bühne van Het BOWIE concert.

John Vooijs

Jan-Peter Bast – Bandleider

De band van Het BOWIE concert staat onder leiding van de begenadigde toetsenist Jan-Peter Bast. Daarmee is de muzikale leiding in goede handen. Bast heeft een zeer indrukwekkende CV. Hij speelde in een veel bekende bands, waaronder ‘The Scene’ van Thé Lau, ‘Het Goede Doel’ en ‘City to City’ (waarmee hij zelfs een Edison won). Bast speelde ook samen met onder meer Angela Groothuizen, Paul de Munnik en Sabrina Starke. Grote concerten en shows vormen zijn handelsmerk. Hij is sinds 2010 toetsenist en muzikaal leider bij de ‘Top 2000 Live band’ en de jaarlijks terugkerende ‘Legendary Albums Live’ tour. Daarnaast is Bast docent bij het conservatorium in Haarlem. Voor Het BOWIE concert heeft hij top muzikanten geselecteerd die de nummers van David Bowie op een spectaculaire manier ten gehore brengen.

Jan-Peter Bast

Vincent Bijlo – Gastheer

Eigenlijk behoeft Vincent Bijlo geen introductie. De cabaretier is zeer bekend van zijn uiteenlopende theatervoorstellingen en is daarnaast ook als schrijver en columnist actief. Wellicht minder bekend is het feit dat hij een grote muziekkenner is. In die rol maakt hij onderdeel uit van Het BOWIE concert. Op komische en deskundige wijze zorgt hij voor intermezzo’s tussen de verschillende nummers. Hij is daarmee de rode draad tijdens het concert. Een functie die Bijlo niet vreemd is. Eerder kweet hij zich bij de muziekvoorstelling ‘Woodstock Legends’ (in o.a. Het Concertgebouw) van deze taak. Nooit te lang, altijd boeiend en steevast komisch. Een ding staat nu al vast: het publiek omarmt de cabaretier vanaf zijn eerste opkomst.

Vincent Bijlo

Bavo Galama & Titus Tiel Groenestege – Regisseurs

De regie van Het Bowie Concert is in handen van Bavo Galama en Titus Tiel Groenestege. Beiden doorliepen de Academie voor expressie door woord en gebaar in Utrecht. In de jaren '80 vormden zij een fameus en prijzenwinnend duo; Frisse Jongens. Na dertig jaar brengt Bowie ze voor het eerst weer samen. Bavo Galama regisseerde eerder de theatershows van o.a. Guus Meeuwis, Jeroen van Merwijk, Roel van Velzen en Freek Vonk. Tiel Groenestege deed datzelfde voor o.a. Wende Snijders, Orkater , NUHR en Claudia de Breij. Met zulke ervaren en creatieve theatermakers aan het roer wordt Het Bowie Concert zonder twijfel niets minder dan een theatraal en muzikaal feest dat van begin tot eind boeit, verrast en overrompelt !

Bavo Galama Titus Tiel GroeneStege

Peter Groot Kormelink – Uitvoerend producent

Peter Groot Kormelink is bekend geworden als zanger van de Jazz politie. Sinds 2000 bedenkt en produceert hij theaterproducties, waaronder ‘Top 2000 Live’, ‘Summer of Love’, ‘Heeren van Oranje’, ‘Later is Nu’, ‘Woodstock Legends’ en onlangs het zeer succesvolle ‘Soul Sisters’. Hij maakte ook familiemusicals als ‘Doornroosje en de Knappe Kikker’ en ‘Knibbel Knabbel Knuisje’. Als producent/regisseur creëerde Groot Kormelink o.a. de theaterprogramma’s ‘Mooi was die tijd’, ‘Het Dak er Af’, ‘Balcantate’ en ‘Sinterklaas pakt uit’. Tevens acteerde hij in de musical ‘de Kameleon ontvoerd’ (waarvoor hij ook componeerde) en was te zien als molenaar Dijkstra in de twee succesvolle Kameleon films. In 2003 startte Peter zijn onderneming PGK Producties. Een impresariaat en producent van muzikaal/theatrale producties. Zijn naam is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Met Het BOWIE concert voegt Groot Kormelink een nieuw hoofdstuk toe aan zijn succesverhaal.

Peter Groot Kormelink

Fotografie: Govert de Roos, Dave Menkehorst, Peter Groot Kormelink Producties, Hanke Arkenbout, Kevin Atherton e.v.a